Dessa stämningsfulla hotell är i minst i klass med Paris 7 stjärniga hotell med prislapp över 10 000SEK natten. De hotell som jag föreslår kostar ca. 1500-3000SEK natten för dubbelrum. Utom Delaire Graff estate som är dyrare. Man får mycket för pengarna i Sydafrika.

Aficalyxen har egen stil. Det är vitt och fräscht, Harvard sofforna i vitt beige eller läder, extremt med kuddar, väl genomtänkt sparsmakad design -som japanskt fast på fluffigt Sydafrikanskt vis. Det är rymd. Hellre färre och dyra föremål. Det sparsmakade gifter sig med fluffighet på ett smakfullt vis.

Stora vaser och stora blommor, ofta nationalblomman Protea. Väggar är i regel vitputsade och väggprydnader är som i övrigt, hellre några få stora föremål än krimskrams.

Inredning går vit/beige toner. Kuddar är färgglada och designföremål, ungefär som man kan använda smycken och skor för att piffa upp en diskret outfit. Portvin i vackra kristallflaskor står framme i salong och fritt fram att serverar sig själv

Det är stillsamt, lugnt, naturligt. Bäddningen i Sydafrika är ett kapitel för sig själv. Det ges stort fokus för bäddningen. Det är alltid vackra sänggavlar med matchande sängöverdrag i påkostade materialval. Du hittar inte en säng bland lyxhotellen som har färre än 6 bäddade kuddar och 2-4 prydnadskuddar. Sänglinnet är alltid vitt och tätt vävd bomull. Helst Egyptisk bomull. När man ska köpa sänglinne så köper man inte efter design eller pris. Det är viktigt att sängkläder anges i Trådtäthet. Ju högre tal desto bättre. Och hotellen har bara hög trådtäthet. Att bädda med sladdrigt bomull eller syntetmix är helt inte tänktbart. Och det känner man, vad slår känslan av att lägga sig i med sådan bäddning.

Servicen är oslagbar. Det finns gott om personal och de finns alltid där för dig. Du kan be om hjälp om nästan vad som helst och de kommer att göra sitt yttersta för att tillgodose dina önskemål. De missar inte en detalj, de är oerhört uppmärksamma på att din upplevelser ska bli den bästa.

Måltiderna är också high class, fine dining lunch och middag. Det tråkiga är att man blir så bortskämd efter ett tag så man vänjer sig vid , hur vackert maten läggs upp på tallriken och hur gott maten smaker och detta i kombination med en paradisisk miljö, och tar det bara för givet. När man sedan kommer hem så finns ingen restaurang eller hotell som kan leva upp till ens den sämsta av alla bra Countryside restauranger och du besökt. Har du väl provat 2-3 africa lyxhotell så vill du aldrig mera skämma bort dig på annanstans i världen, ingen annanstans får du så mycket lyx för pengarna!