Bad, hajar, surf, shopping,mat….
Kalkbay, ca. 30 minuter från Kapstadens flygplats.   Samma ägare som till lyxtågen Rovos Rail. Det är en av de gamla fina historiska husen längs havet. Den gamla fiskebyn Kalkbay var under 1800 talets mitt känd som Capes Brighton. Historien sitter i väggarna i St James Manor, man känner det direkt när man kliver in, det blir som lite högtidligt, lite som att man själv vore en engelsk societetsdam som kommit till Kalkbay för att andas frisk luft och och roa sig.

Det är New port stil på Sydafrikanskt vis. Nära till Dalebrook Tidal pool som är ett måste på mornarna då locals samlas. Tidal pool är som en svensk badplats som är omringad av bryggor. Nytt fräscht vatten kommer in hela tiden från havet och inramningen håller hajarna utanför.  Locals går sedan vidare till cafe för frukost. Gör det till en vana och du blir stammis på St James manor.

Huset ligger vid vägen men du märker inte av det så mkt väl du är i fastigheten. En fin kolonial terrass, stora allmänna utrymmen. Den historiska byggnaden har kvar de tidstypiska detaljerna i form och material som mahogny. I allmänhet är det vita väggar, mörka träslag i fönsterkarmar, dörrar och golv. Möbler är oftast av mahogny med fin patinering. Knarrande fina mörkbetsade trätrappor. Det finns sköna fåtöljer och soffor att sitta i.
Ta på dig elegant solhatt, klä dig vitt och förflytta dig 100 år bakåt i tiden. Portvin står alltid framme och är fritt fram att ta. Illustrativa böcker på inredning och eller Sydafrikas natur brukar finnas att låna för läsning.
Det finns 6 stora sovrum här. Hela nedre och delar av övre våning är allmänna utrymmen som bibiliotek, sällskapsrum, matsal. Finns pool, terrass och trädgård också. Pris ca. 1500SEK per rum ( jan 2022) Om man är större grupp så finns även intilliggande byggnad att hyra för grupper. Den är också i historisk stil men med modern lyxig inredning. Det huset förmedlar et typiska South africa lyxen  

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *